Ceptas zivis baltajā mērcē

Ceptas zivis baltajā mērcē Foto: Ceptas zivis baltajā mērcē

Sastāvdaļas

  • 600 - 700 g zivju
  • 1 1/2 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1/2 ēdamkarotes miltu
  • 12 ēdamkarotes sviesta
  • 1 glāze krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas
  • pētersīļi vai diļļu zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sagatavotas zivis sagriež porciju gabalos, apkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos.
  2. Uz pannas uzlej augu eļļu, pannu labi sakarsē un uzliek zivis.
  3. Zivis apcep no abām pusēm, līdz veidojas brūna garoziņa.
  4. Miltus mazliet apcep sviestā, pieliek krējumu.
  5. Labi izmaisa, pieber sāli un īsu brītiņu vāra.
  6. Uz pannas ar ceptajām zivīm uzlej mērci un ieliek uz 15 minūtēm cepeškrāsnī.
  7. Zivis kopā ar mērci saliek traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu vai diļļu zaļumiem.
  8. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes