Ceptas aknas austrumnieku gaumē

Ceptas aknas austrumnieku gaumē Foto: Ceptas aknas austrumnieku gaumē

Sastāvdaļas

● 500 g aknu
● 1 ķiploka daiviņa
● 4 ēdamkarotes augu eļļas
● 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
● 1 tējkarote malta ingvera
● 1 tējkarote sāls
● zaļumi
Mērcei:
● 2 ēdamkarotes vistas buljona
● 1,5 ēdamkarotes sojas mērces
● 1 ēdamkarote tomātu pastas
● 1 tējkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana

    1. Aknas noskalo un novelk plēves, sagriež plānās šķēlītēs, tad sagriež salmiņos.
    2. Ingveru samaisa ar kartupeļu cieti, sāli un pielej 2 ēdamkarotes augu eļļas, ūdeni, visu samaisa viendabīgā masā.
    3. Aknas panē kartupeļu cietes maisījumā un uz 15 minūtēm noliek malā.
    4. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, ātri apcep aknas no visām pusēm, pievieno zaļumus un turpina cept vēl 30 sekundes.
    5. Gatavo mērci - tomātu pastu samaisa ar vistas buljonu,kartupeļu cieti, mazliet cukura, sojas mērci - pārlej aknām, uzvāra, turpina sautēt 30 sekundes.
    6. Aknas noņem no uguns, pirms pasniegšanas, pārlej ar mērci, kas ir pannā.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes