Ceptas aknas austrumnieku gaumē

Ceptas aknas austrumnieku gaumē Foto: Ceptas aknas austrumnieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • 1 tējkarote sāls
  • zaļumi

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes vistas buljona
  • 1,5 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Aknas noskalo un novelk plēves, sagriež plānās šķēlītēs, tad sagriež salmiņos.
  2. Ingveru samaisa ar kartupeļu cieti, sāli un pielej 2 ēdamkarotes augu eļļas, ūdeni, visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Aknas panē kartupeļu cietes maisījumā un uz 15 minūtēm noliek malā.
  4. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, ātri apcep aknas no visām pusēm, pievieno zaļumus un turpina cept vēl 30 sekundes.
  5. Gatavo mērci - tomātu pastu samaisa ar vistas buljonu,kartupeļu cieti, mazliet cukura, sojas mērci - pārlej aknām, uzvāra, turpina sautēt 30 sekundes.
  6. Aknas noņem no uguns, pirms pasniegšanas, pārlej ar mērci, kas ir pannā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes