Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. trim 400 ml tilpuma burkām:
- 750 g brūkleņu
- 500 g cukura
- 250 g bumbieru
Pagatavošana
- Brūklenes noskalo aukstā ūdenī.
- Virspusē nostājušās ogas izlasa no ūdens un labi notecina.
- Trauka dibenā nosēdušās ogas nav lietojamas.
- Brūklenes sajauc ar cukuru un ļauj vismaz 2 stundas veidoties sulai.
- Bumbierus sadala četrās daļās, nomizo un izņem serdi.
- Sagriež plānās šķēlītēs un pievieno brūklenēm.
- Maisot karsē, līdz sāk vārīties.
- Neapsegtu vāra vidējā karstumā apm. 15 minūtes, līdz brūklenes kļūst mīkstas un masa sabiezē.
- Ievārījumu pilda burkās.
- Burkas aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!