Biezpiena – vārīta krēma torte ar valriekstiem

Biezpiena – vārīta krēma torte ar valriekstiem Foto: Biezpiena – vārīta krēma torte ar valriekstiem

Sastāvdaļas

 ● 400 g trekna biezpiena
 ● 2 glāze cukura
 ● 4 olas
 ● 2 tējkarotes dzeramās sodas
 ● 3 glāzes miltu
 ● 1 ēdamkarote cietes
 ● 900 ml piena
 ● 300 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
 ● 2 paciņas vaniļas cukura
 ● 1 ēdamkarote citrona sulas
 ● 200 g valriekstu

Pagatavošana

  1. Mīkla: Biezpienu sajauc ar 1 glāzi cukura, 4 olu dzeltenumiem un dzeramo sodu, kas dzēsta ar citrona sulu.
  2. Masu rūpīgi samaisa viendabīgā konsistencē un novieto maliņā, istabas temperatūrā, uz 20 - 30 minūtēm.
  3. Miltus izsijā un porcijveidīgi pievieno biezpiena masai.
  4. Masu sadala 10 - 12 vienādās daļās un katru daļu izrullē apļa formā.
  5. Katru mīklas kārtu liek cepties 180°C temperatūrā pāris minūtes.
  6. Krēms: Nelielā katliņā olu baltumus rūpīgi samaisa ar atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru.
  7. Pievieno 2 ēdamkarotes miltu un cietes, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  8. Tad masai pievieno pienu un visu vāra nelielā karstumā līdz krēms sabiezē.
  9. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu gaisīgā masā un, nepārtraucot putošanu, pievieno vārīto krēmu.
  10. Krēmu turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
  11. Gatavo krēmu klāj pār katru biskvītu, tortes virsmu un malām.
  12. Dekorē ar cepumu drupatām, apelsīniem un valriekstiem, kanēļa standziņu un anīsa zvaigznīti.
  13. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes