Biezpiena sacepums ar avenēm

Biezpiena sacepums ar avenēm Foto: Biezpiena sacepums ar avenēm

Sastāvdaļas

 ● avenes
 ● 350 g biezpiena
 ● 2 olas
 ● 4 ēdamkarotes cukura
 ● 4 ēdamkarotes skābā krējuma
 ● 1 tējkarote vaniļas cukura
 ● 3 ēdamkarotes mannā
 ● sviests ietaukošanai

Pagatavošana

    1. Biezpienu samaisa ar cukuru un olām, sakuļ ar blenderi.
    2. Pievieno vaniļas cukuru, skābo krējumu, nobeigumā 2 ēdamkarotes mannā, samaisa, uzklāj drānu un atstāj uz 1 stundu.
    3. Veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar 1 ēdamkaroti mannā.
    4. Pusi biezpiena masas liek veidnē, izlīdzina, liek kārtu ar avenēm.
    5. Virsū ogām liek atlikušo biezpiena masu, atkal izlīdzina.
    6. Cep 125-150°C temperatūrā, 45-60 minūtes.
    7. Pirmās 30 minūtes, cep 125°C temperatūrā, pēdējās minūtes - 150°C temperatūrā.
    8. Sacepuma virsmu var noziest ar skābo krējumu vai sakultu olu un turpināt cept 5-7 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes