Biezpiena – kapučīno kūka

Biezpiena – kapučīno kūka Foto: Biezpiena – kapučīno kūka

Sastāvdaļas

  • 100 g miltu
  • 2 olas
  • 350 g cukura (70 g - mīklai)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 800 g vājpiena biezpiena
  • 2 paciņas kapučīno
  • 10 g želatīna
  • 150 g piena šokolādes
  • 500 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un 70 g cukura, tad pievieno miltus un cepamo pulveri. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  3. Pildījums: Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā vai caur sietu.
  4. Kapučīno sajauc ar 50 - 70 ml ūdens un pievieno to biezpiena kopā ar cukuru.
  5. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  6. Izkausēto un atdzesēto želatīnu pievieno biezpiena masai un rūpīgi samaisa.
  7. 100 g šokolādes sasmalcina nelielos gabaliņos un pievieno krēmam. Ievieto krēmu ledusskapī uz 20 minūtēm.
  8. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno to atdzesētajam krēmam.
  9. Krēmu pārklāj pār biskvītu un dekorē kūkas virsmu ar atlikušo šokolādes daudzumu.
  10. Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes