Sastāvdaļas
- 100 g miltu
- 2 olas
- 350 g cukura (70 g - mīklai)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 800 g vājpiena biezpiena
- 2 paciņas kapučīno
- 10 g želatīna
- 150 g piena šokolādes
- 500 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un 70 g cukura, tad pievieno miltus un cepamo pulveri. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Pildījums: Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā vai caur sietu.
- Kapučīno sajauc ar 50 - 70 ml ūdens un pievieno to biezpiena kopā ar cukuru.
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Izkausēto un atdzesēto želatīnu pievieno biezpiena masai un rūpīgi samaisa.
- 100 g šokolādes sasmalcina nelielos gabaliņos un pievieno krēmam. Ievieto krēmu ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno to atdzesētajam krēmam.
- Krēmu pārklāj pār biskvītu un dekorē kūkas virsmu ar atlikušo šokolādes daudzumu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!