Sastāvdaļas
- 2 glāzes ūdens
- 3 glāzes kviešu miltu
- 3 olas
- sāls
- 1—2 ēdamkarotes cukura
- 300 g ķirbju
- 100 g ābolu
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Olas dzeltenumu atdala no baltuma.
- Dzeltenumam pievieno sāli, cukuru, ūdeni un izsijātus miltus, samaisa.
- Mīklai pievieno uz sakņu rīves sarīvētu ķirbi un saldskābu, nomizotu ābolu.
- Beigās iecilā saputotu olu baltumu.
- Mīklu ar karoti liek sakarsētos taukos uz pannas un cep no abām pusēm brūnu.
- Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu vai skābu krējumu pie tējas.
- Tāpat gatavo burkānu un ābolu, kāļu un ābolu, kā arī svaigu kāpostu pankūkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!