Sastāvdaļas
Banānu pankūkām:
- 4 ēdamkarote sviesta
- 1 liels gatavs banāns
- 235 ml piena
- 95 g miltu
- 4 olas
- 2 ēdamkarote brūnā cukura
- 1/2 tējk. vanilīna
- 1/4 tējk. sāls
- 1/2 tējk. malta kanēļa
- 1/4 tējk. malta muskatrieksta
- šķipsniņa maltu krustnagliņu
Krēmam:
- 225 g krēmveidīgā siera (klasiskā)
- 345 g jogurta (bez piedevām)
- 65 g cukura
- 1/2 tējk. vanilīna
Glazūrai:
- 120 ml trekna saldā krējuma
- 50 g brūnā cukura
- 15 g sviesta
- 50 g drupinātu valriekstu
- 1/2 tējk. vanilīna
- sāls (pēc garšas)
Pagatavošana
- Ar blenderi sakuļ banānu biezenī, pievieno sviestu un pārējās pankūku sastāvdaļas, visu sakuļ viendabīgā masā.
- Pankūku mīklu lej bļodā. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī uz vienu stundu.
- Atdzesētu pankūku mīklu vēlreiz sakuļ, un cep pankūkas sakarsētā pannā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavo krēmu - krēmveidīgu sieru sakuļ gaisīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno jogurtu, cukuru un vanilīnu - sakuļ viendabīgā masā.
- Krēmu uzklāj uz katras pankūkas, pankūkas liek vienu otrai virsū.
- Atlikušo krēmu uzklāj tortes virspusē.
- Gatavo glazūru - saputo ar mikserpulti, vidējā ātrumā, saldo krējumu ar brūno cukuru un sviestu.
- Maisījumu lej katliņā, liek uz uguns, uzvāra, samazina uguni un vāra, ik pa laikam pamaisot, 10 minūtes.
- Pievieno vanilīnu, sāli un drupinātus valriekstus - samaisa.
- Karstu glazūru pārlej pankūku tortei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!