Sastāvdaļas
- 2 tējkarotes eļļas
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote kaltētas raudenes
- 1/2 tējkarotes sarkano piparu
- 1 zaļā paprika
- 200 g kaltētu balto pupiņu
- 3 glāzes vistas buljona
- 1/2 glāzes saldā krējuma
- smalki sagriezti pētersīļi vai kinza
- sāls
- malti melnie pipari
- 300 g vistas gaļas bez kauliem
Pagatavošana
- Pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz 7 - 8 10 stundām.
- Ūdeni nolej, pupiņas pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30 - 40 minūtes, nokāš un 1 glāzi šķidruma saglabā.
- Sīpolu un ķiploku smalki sagriež, pieber sarkanos piparus un raudeni un 3 minūtes sautē katliņā sakarsēta eļļā.
- Tad pievieno kubiciņos sagrieztu zaļo papriku un gabaliņos sagrieztu vistas gaļu, maisot visu cep vēl 15 minūtes.
- Pielej buljonu, saldo krējumu, saglabāto pupiņu novārījumu, pievieno novārītās pupiņas un vāra vel 10 minūtes, pēc garšas pieliek sāli un maltus melnos piparus.
- Lej šķīvī un pārkaisa ar zaļumiem.
Padoms:
Vārot pupiņas, sals klāt jāliek tikai tad kad pupiņas jau ir mīkstas, citādi miziņa kļūs cieta.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!