Sastāvdaļas
- 1 paciņa sausā rauga
- 900 g miltu
- 500 ml silta piena vai ūdens
- 1 ēdamkarote mannā
- saulespuķu eļļa
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Siltajā pienā vai ūdenī izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru - samaisa.
- Rauga maisījumā iesijā miltus un mannā, pievieno dažas ēdamkarotes saulespuķu eļļas.
- Samīca elastīgu, mīkstu mīklu.
- Mīklu pārklāj ar drānu un atstāj uz 1 stundu siltā vietā.
- Pēc stundas, mīklu atkal samīca, izveido bumbiņu, liek ietaukotā multikatlā.
- Uz 15 minūtēm ieslēdz uzsildīšanas režīmu, tad multikatlu izslēdz un atstāj maizi uz 40 minūtēm rūgt.
- Cep baltmaizi 60 minūtes, cepšanas režīmā, no vienas puses un 40 minūtes no otras puses.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!