Avokado, garneļu un greipfrūtu salāti

Avokado, garneļu un greipfrūtu salāti Foto: Avokado, garneļu un greipfrūtu salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu garneļu
  • 160 ml olīveļļas
  • 50 ml citronu sulas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 greipfrūti
  • 100 g svaigu gurķu
  • 2 avokado
  • 15 g medus
  • 20 ml balzamiko etiķa
  • 1 tējkarotes franču sinepes
  • 10 g diļļu
  • 50 g Radičo salāti

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi - citrona sulu sajauc ar 3 ēdamkarotēm eļļas, sakapātu ķiploku, sāli un pipariem.
  2. Attīrītas garneles liek marinādē uz 30 minūtēm.
  3. Garneles izņem no marinādes un apcep uz pannas, kamēr tās kļūst gaiši rozā krāsā.
  4. Greipfrūtus nomizo un noņem bālās "ādiņas"(greipfrūtus mizo virs bļodiņas, lai sula tecētu tajā).
  5. Sagriež avokado un gurķus - visu sajauc.
  6. Gatavo mērci- sajauc greipfrūtu sulu ar eļļu, balzamiko etiķi, sinepēm, medu, dillēm, sāli un pipariem.
  7. Salātu lapas sasmalcina, liek uz lapām salātus, un pārlej ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes