Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze kefīra
- 4 glāzes miltu
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote sodas
- 2 tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
Pildījumam:
- 6 olas
- loki
- sāls
- mazliet maltu melno piparu
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - cieti vārītas olas un lokus sakapā, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Ja pildījums ir pārāk irdens, pievieno mazliet kausēta sviesta.
- Gatavo mīklu - kefīru lej bļodā, pievieno sodu, samaisa un gaida, kad kefīrs beigs putot.
- Kad kefīrs beidzis putot, pievieno sāli, cukuru, eļļu, olas, sakuļ ar dakšiņu.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, sakuļ viendabīgu, mīkstu mīklu, kas nelīp pie rokām.
- No mīklas veido plācenīšus, iepilda pildījumu, izveido pīrādziņus.
- Pīrādziņus cep sakarsētā pannā, augu eļļā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!