Apelsīnu – mandeļu kūka

Apelsīnu – mandeļu kūka Foto: Apelsīnu – mandeļu kūka

Sastāvdaļas

  • 50 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 250 g maltu mandeļu
  • 250 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 225 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote apelsīnu miziņas
  • 4 olas

Garnējumam:

  • 80 ml apelsīnu sulas
  • 60 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote apelsīnu marmelādes
  • grauzdētas mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 20 cm lielu kūkas formu.
  2. Sajauc miltus, cepamo pulveri un maltās mandeles dziļā bļodā. Atsevišķā bļodā sajauc sviestu, cukuru un apelsīnu miziņas viendabīgā masā, tad pievieno olas, pēc katras olas pievienošanas rūpīgi iemaisa to masā. Tad pievieno iepriekš sagatavoto miltu maisījumu un mīklu ieklāj kūkas formā. Liek cepties aptuveni 45 minūtes.
  3. Tikmēr sagatavo garnējumu - nelielā katliņā uzvāra apelsīnu sulu un brūno cukuru līdz tas pilnībā izkusis, un noliek to atdzesēties. Pārlej to pār silto kūku un ļauj visam pilnībā atdzist. 
  4. Siltumizturīgā bļodā ieliek marmelādi un uzsilda to mikroviļņu krāsnī un pārklāj pār kūku. Pēc tam pārber ar grauzdētajām mandeļu skaidiņām. 
  5. Ieteikums - kūku var pasniegt ar viskijā un cukurā karamelizētām apelsīnu šķēlītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes