Sastāvdaļas
- 3 glāzes ūdens
- 1 tase+1 ēdamkarote augu eļļas
- 1,5 tējkarotes sāls
- 6 glāzes miltu
- 1 liels sīpols
- 1 kg liellopu maltās gaļas
- 2 tējkarotes kaltēta oregano
- 1 tējkarote kaltētas piparmētras (pēc vēlēšanās)
- 1 tējkarote maltas paprikas
- 1/2 tējkarotes ķimeņu
- 1/4 tases nevārītu rīsu
- 2 cieti vārītas olas
- 1/2 glāzes sakapātu pētersīļu
- 1/4 glāzes sezama sēkliņu
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 2 olu dzeltenumi, sakulti ar 2 tējkarotēm ūdens
Pagatavošana
- Lielā katlā samaisa 2,5 glāzes ūdens ar 1 glāzi augu eļļas, 1 tējkaroti sāls - visu uzvāra.
- Katlu noņem no uguns, pievieno miltus, ātri maisa ar koka lāpstiņu, kamēr mīkla kļūst mīksta.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas darba virsmas, mīca kamēr,mīkla kļūst viendabīga, elastīga, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
- Mīklu pārklāj ar dvieli un atstāj istabas temperatūrā.
- Gatavo pildījumu - lielā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti augu eļļas, uz vidējas uguns.
- Pievieno sagrieztu sīpolu, sutina, bieži maisot, 5 minūtes.
- Pievieno malto gaļu, 1/2 tējkarotes sāls, oregano, piparmētru, ķimenes, maltu papriku - cep 10-12 minūtes.
- Uguni samazina līdz minimumam, pielej atlikušo ūdeni, nevārītus rīsus.
- Visu sutina 12 minūtes.
- Pannai noņem vāku, noņem no uguns, pievieno sagrieztas cieti vārītas olas, pētersīļus, sezama sēkliņas, piparus.
- Pildījumu nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielu, atdzesē.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Veidnē ieklāj cepampapīru, noziež to ar eļļu.
- Mīklu izrullē, veido mīklas groziņus ar maliņām un mīklas aplīšus - cik groziņu, tik aplīšu.
- Mīklas groziņos liek gaļas pildījumu līdz augšai, virsū liek mīklas aplīti, malas aiztaisa.
- Noziež ar sakultajiem ar ūdeni olu dzeltenumiem, pārkaisa ar sezama sēkliņām.
- Cep 35-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!