Apaļie pīrādziņi ar gaļu un rīsiem

Apaļie pīrādziņi ar gaļu un rīsiem Foto: Apaļie pīrādziņi ar gaļu un rīsiem

Sastāvdaļas

 ● 3 glāzes ūdens
 ● 1 tase+1 ēdamkarote augu eļļas
 ● 1,5 tējkarotes sāls
 ● 6 glāzes miltu
 ● 1 liels sīpols
 ● 1 kg liellopu maltās gaļas
 ● 2 tējkarotes kaltēta oregano
 ● 1 tējkarote kaltētas piparmētras (pēc vēlēšanās)
 ● 1 tējkarote maltas paprikas
 ● 1/2 tējkarotes ķimeņu
 ● 1/4 tases nevārītu rīsu
 ● 2 cieti vārītas olas
 ● 1/2 glāzes sakapātu pētersīļu
 ● 1/4 glāzes sezama sēkliņu
 ● 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
 ● 2 olu dzeltenumi, sakulti ar 2 tējkarotēm ūdens

Pagatavošana

  1. Lielā katlā samaisa 2,5 glāzes ūdens ar 1 glāzi augu eļļas, 1 tējkaroti sāls - visu uzvāra.
  2. Katlu noņem no uguns, pievieno miltus, ātri maisa ar koka lāpstiņu, kamēr mīkla kļūst mīksta.
  3. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas darba virsmas, mīca kamēr,mīkla kļūst viendabīga, elastīga, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. 
  4. Mīklu pārklāj ar dvieli un atstāj istabas temperatūrā.
  5. Gatavo pildījumu - lielā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti augu eļļas, uz vidējas uguns.
  6. Pievieno sagrieztu sīpolu, sutina, bieži maisot, 5 minūtes.
  7. Pievieno malto gaļu, 1/2 tējkarotes sāls, oregano, piparmētru, ķimenes, maltu papriku - cep 10-12 minūtes.
  8. Uguni samazina līdz minimumam, pielej atlikušo ūdeni, nevārītus rīsus.
  9. Visu sutina 12 minūtes.
  10. Pannai noņem vāku, noņem no uguns, pievieno sagrieztas cieti vārītas olas, pētersīļus, sezama sēkliņas, piparus.
  11. Pildījumu nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielu, atdzesē.
  12. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  13. Veidnē ieklāj cepampapīru, noziež to ar eļļu.
  14. Mīklu izrullē, veido mīklas groziņus ar maliņām un mīklas aplīšus - cik groziņu, tik aplīšu.
  15. Mīklas groziņos liek gaļas pildījumu līdz augšai, virsū liek mīklas aplīti, malas aiztaisa.
  16. Noziež ar sakultajiem ar ūdeni olu dzeltenumiem, pārkaisa ar sezama sēkliņām.
  17. Cep 35-40 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes