Sastāvdaļas
- 600 g ābolu
- 40 g stēvijas pulvera
- 30 g želatīna
- 40 g olu baltumu
- 100 g ūdens
Pagatavošana
- Želatīnu uzbriedina un siltā ūdens peldē izkausē.
- Ābolus notīra un cepeškrāsnī 5 minūtes izcep.
- Ābolus sablendē, iemaisa želatīnu un sablendē.
- Masu karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievienojot 2 ēdamkarotes medus vai stēvijas pulveri.
- Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pievieno ābolu masu.
- Masu liek traukā vai ar konditorejas maisiņu atsevišķās veidnītēs izspiež katru zefīra gabaliņu.
- Pēc 1 stundas izņem no trauka vai veidnītēm, sagriez gabaliņos un atstāj 24 stundas apžūt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!