Ābolu zefīri

Ābolu zefīri Foto: Ābolu zefīri

Sastāvdaļas

  • 600 g ābolu
  • 40 g stēvijas pulvera
  • 30 g želatīna
  • 40 g olu baltumu
  • 100 g ūdens

Pagatavošana

  1. Želatīnu uzbriedina un siltā ūdens peldē izkausē.
  2. Ābolus notīra un cepeškrāsnī 5 minūtes izcep.
  3. Ābolus sablendē, iemaisa želatīnu un sablendē.
  4. Masu karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  5. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievienojot 2 ēdamkarotes medus vai stēvijas pulveri.
  6. Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pievieno ābolu masu.
  7. Masu liek traukā vai ar konditorejas maisiņu atsevišķās veidnītēs izspiež katru zefīra gabaliņu.
  8. Pēc 1 stundas izņem no trauka vai veidnītēm, sagriez gabaliņos un atstāj 24 stundas apžūt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes