Ābolu un paniņu pankūkas ar žāvētām dzērvenēm

Ābolu un paniņu pankūkas ar žāvētām dzērvenēm Foto: Ābolu un paniņu pankūkas ar žāvētām dzērvenēm

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 285 ml paniņu
  • 4 ēdamkarotes piena
  • 90 g izkausēta sviesta
  • 2 saldskābi āboli
  • 50 g žāvētu dzērveņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc kopa miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  3. Ābolos nomizo, izņem serdes, sarīvē uz rupjās rīves.
  4. Miltu maisījumā iemaisa olu dzeltenumus, tad paniņas, pienu un izkausēto sviestu.
  5. Kad sakulta gluda, viendabīga mīkla, tajā iemaisa sarīvētos ābolus un dzērvenes.
  6. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
  7. Pannu uz vidējas uguns uzkarsē, ietauko ar eļļu un cep nelielas pankūkas zeltaini brūnas no abām pusēm.

Izcila recepte pūkainām, gaisīgam pankūkām ar atsvaidzinošu ābolu skābumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes