Sastāvdaļas
- 6 lieli āboli
- 3 olas
- 200 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 200 - 250 g miltu
- šķipsniņa kanēļa
- pūdercukurs
- 400 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un kūkas formā ieklāj cepamo papīru, nedaudz ietauko to.
- Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež kubiciņos.
- Ar elektrisko putotāju sakul olas un cukuru, pievieno vaniļas cukuru, 1 ēdamkaroti miltu un tā pakāpeniski visus miltus, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
- Sagrieztos ābolus liek formas pamatnē un pāri klāj mīklu, cep 35 - 40 minūtes.
- Izņem no krāsns, ļauj atdzesēties, pārkaisa ar kanēli un pūdercukuru.
- Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!