Skābo un saldo ķiršu kompots

Skābo un saldo ķiršu kompots Foto: Skābo un saldo ķiršu kompots

Sastāvdaļas

  • 1,6 kg ķiršu
  • 1 l ūdens
  • 600 g cukura

Pagatavošana

  1. Kompotu gatavošanai lieto lielas, nebojātas ogas.
  2. Ķiršus mazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās burkās, pārlej ar verdošu vai aukstu cukura sīrupu.
  3. Skābo ķiršu kompotam uz litru ūdens jāņem 400 - 600 g smalkā cukura, bet saldo ķiršu kompotam uz litru ūdens 300 - 400 g cukura.
  4. Vēlams ķiršiem izņemt kauliņus, jo tad kompots ir ērtāks lietošanai un burkā var vairāk iepildīt.
  5. Ķiršu kompotu pasterizē 90°C temperatūrā; 0,5 litru burkas - 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes.
  6. Pēc pasterizēšanas burkas izceļ no katla un vāciņu aizvalcē.
  7. Burkas apgriež ar vāciņu uz leju, ļauj stāvēt 30 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes