Sastāvdaļas
- 1,6 kg ķiršu
- 1 l ūdens
- 600 g cukura
Pagatavošana
- Kompotu gatavošanai lieto lielas, nebojātas ogas.
- Ķiršus mazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās burkās, pārlej ar verdošu vai aukstu cukura sīrupu.
- Skābo ķiršu kompotam uz litru ūdens jāņem 400 - 600 g smalkā cukura, bet saldo ķiršu kompotam uz litru ūdens 300 - 400 g cukura.
- Vēlams ķiršiem izņemt kauliņus, jo tad kompots ir ērtāks lietošanai un burkā var vairāk iepildīt.
- Ķiršu kompotu pasterizē 90°C temperatūrā; 0,5 litru burkas - 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas izceļ no katla un vāciņu aizvalcē.
- Burkas apgriež ar vāciņu uz leju, ļauj stāvēt 30 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!