Sastāvdaļas
- 600 g maltās gaļas
- 600 g svaigu kāpostu
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- 2 sarkanās paprikas
- 2 tomāti
- 1 saišķītis diļļu
- 1 saišķītis pētersīļu
- 1 tējkarote cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 l verdoša ūdens
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kāpostus sakapā.
- Tomātus rupji sarīvē, tā, lai Jums rokās paliek tikai miziņas.
- Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un 1 ēdamkaroti sviesta.
- Cep kāpostus, kamēr tie mazliet karamelizējas, pieber sāli, samaisa.
- Pievieno sarīvētos tomātus, cukuru, sautē, kamēr šķidrums ir iztvaikojis.
- Citā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un 1 ēdamkaroti sviesta.
- Cep vienu, gabaliņos sagrieztu sīpolu, kamēr tas paliek zeltains.
- Pievieno malto gaļu, pieber sāli, piparus, cep, kamēr gaļa ir gatava un šķidrums iztvaikojis.
- Otru sīpolu, burkānus un paprikas sagriež gabaliņos.
- 4 l lielā katlā liek cepto malto gaļu, sagrieztos dārzeņus, lej 2 l verdoša ūdens, vāra, kamēr dārzeņi ir gatavi.
- Pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Pievieno sautētos kāpostus, uzvāra, turpina vārīt 5 minūtes.
- Pievieno sakapātus zaļumus, citrona sulu, samaisa, pēc 1 minūtes, noslēdz uguni.
- Zupu pagaršo, ja nepieciešams, pieber vēl sāli un piparus.
- Gatavu zupu nostādina 15 minūtes.
- Pasniedz ar skābo krējumu, svaigiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!