Zupa čehu - slovāku gaumē

Zupa čehu - slovāku gaumē Foto: Zupa čehu - slovāku gaumē

Sastāvdaļas

 ● 600 g maltās gaļas
 ● 600 g svaigu kāpostu
 ● 2 sīpoli
 ● 2 burkāni
 ● 2 sarkanās paprikas
 ● 2 tomāti
 ● 1 saišķītis diļļu
 ● 1 saišķītis pētersīļu
 ● 1 tējkarote cukura
 ● 1 ēdamkarote citrona sulas
 ● 2 ēdamkarotes olīveļļas
 ● 2 ēdamkarotes sviesta
 ● 2 l verdoša ūdens
 ● sāls pēc garšas
 ● malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kāpostus sakapā.
  2. Tomātus rupji sarīvē, tā, lai Jums rokās paliek tikai miziņas.
  3. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un 1 ēdamkaroti sviesta.
  4. Cep kāpostus, kamēr tie mazliet karamelizējas, pieber sāli, samaisa.
  5. Pievieno sarīvētos tomātus, cukuru, sautē, kamēr šķidrums ir iztvaikojis.
  6. Citā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un 1 ēdamkaroti sviesta.
  7. Cep vienu, gabaliņos sagrieztu sīpolu, kamēr tas paliek zeltains.
  8. Pievieno malto gaļu, pieber sāli, piparus, cep, kamēr gaļa ir gatava un šķidrums iztvaikojis.
  9. Otru sīpolu, burkānus un paprikas sagriež gabaliņos.
  10. 4 l lielā katlā liek cepto malto gaļu, sagrieztos dārzeņus, lej 2 l verdoša ūdens, vāra, kamēr dārzeņi ir gatavi.
  11. Pieber sāli, piparus pēc garšas.
  12. Pievieno sautētos kāpostus, uzvāra, turpina vārīt 5 minūtes.
  13. Pievieno sakapātus zaļumus, citrona sulu, samaisa, pēc 1 minūtes, noslēdz uguni.
  14. Zupu pagaršo, ja nepieciešams, pieber vēl sāli un piparus.
  15. Gatavu zupu nostādina 15 minūtes.
  16. Pasniedz ar skābo krējumu, svaigiem zaļumiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes