Zivju kroketes

Zivju kroketes Foto: Zivju kroketes

Sastāvdaļas

  • 800 g zivju
  • 2 olas
  • 100 sarīvēta siera
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes krējuma
  • 1/2 citrona
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
  • sāls
  • Cepšanai: rīvmaize ar kviešu miltiem (1:1), eļļa

Pagatavošana

  1. Notīrītas zivis sālsūdenī vāra mīkstas.
  2. Atdzesētu fileju samaļ, pievieno kausētu sviestu, olas, rīvmaizi, sieru, krējumu, sarīvētu citrona miziņu un sulu, pētersīļus, sāli un labi samīca.
  3. No masas veido garenus veltnīšus, apviļā rīvmaizes un miltu maisījumā, sakarsēta eļļā cep brūnus.
  4. Atdzesētus kārto lēzenā, apaļā traukā stāvus, apkārt liek sagrieztus svaigus gurķus, redīsus un lokus.
  5. Pasniedz ar krējuma un mārrutku, vai kādu citu auksto mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes