Sastāvdaļas
- 800 g zivju
- 2 olas
- 100 sarīvēta siera
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 3 ēdamkarotes rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes krējuma
- 1/2 citrona
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
- sāls
- Cepšanai: rīvmaize ar kviešu miltiem (1:1), eļļa
Pagatavošana
- Notīrītas zivis sālsūdenī vāra mīkstas.
- Atdzesētu fileju samaļ, pievieno kausētu sviestu, olas, rīvmaizi, sieru, krējumu, sarīvētu citrona miziņu un sulu, pētersīļus, sāli un labi samīca.
- No masas veido garenus veltnīšus, apviļā rīvmaizes un miltu maisījumā, sakarsēta eļļā cep brūnus.
- Atdzesētus kārto lēzenā, apaļā traukā stāvus, apkārt liek sagrieztus svaigus gurķus, redīsus un lokus.
- Pasniedz ar krējuma un mārrutku, vai kādu citu auksto mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!