Liepu lapu salāti „Iespējams tikai Latvijā”

Liepu lapu salāti „Iespējams tikai Latvijā” Foto: Liepu lapu salāti „Iespējams tikai Latvijā”

Sastāvdaļas

  • jaunas liepu lapas
  • tomāti
  • gurķi
  • loki
  • dilles
  • jaunas nātrītes un pieneņu lapiņas
  • 15% krējums
  • Himalaju sāls
  • mazliet melnie pipari
  • (visas proporcijas tīri uz izjūtām)

Garnējums:

  • ābeļziedi
  • ceriņziedi
  • piparmētru lapiņas
  • margrietiņas ziediņš

Piedevas:

  • krāsnī cepti kartupeļi
  • (visas sastāvdaļas uz izjūtām)

Pagatavošana

  1. Liepu lapas, nātrītes, pienenītes saplūkā.
  2. Gurķus, tomātus, lokus, dilles sagriež, piemaļ rozā sālītus.
  3. Visu sajauc ar koka karoti, pielej krējumu, atkal sajauc, garnē ar piparmētru lapiņām, ābeļziediem un ceriņziediem,vidū iesprauž margrietiņu, uzmaļ melnos piparus.
  4. Vārītu kartupeļu podiņā ielej mazliet eļļu, sakrata, ber uz cepešpannas, liek maksimālo karstumu un cep līdz zeltaini brūni.

Recepti iesūtīja - Osvalds Kravalis

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes