Zirņu zupa ar baltmaizes grauzdiņiem

Zirņu zupa ar baltmaizes grauzdiņiem Foto: Zirņu zupa ar baltmaizes grauzdiņiem

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 4 kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 400 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 l dārzeņu vai gaļas buljona
  • saišķītis svaigu zaļumu
  • sāls, baltie pipari
  • šķipsniņa muskatrieksta

Pasniegšanai:

  • 75 caurauguša speķa
  • 4-5 baltmaizes šķēles
  • nedaudz sasmalcinātu svaigu zaļumu

Pagatavošana

  1. Nomizo sīpolu un kartupeļus, visu sagriež mazos gabaliņos.
  2. Sīpolu un kartupeļus nedaudz apcep zupas katliņā sakarsētā eļļā.
  3. Pievieno zirnīšus un buljonu. Vāra 10 minūtes.
  4. Pa to laiku sīki sagriež speķi, cep bez taukvielām, līdz speķis kļūst kraukšķīgs.
  5. Maizi sagriež kubiņos un kopa ar speķi nedaudz apgrauzdē, pievieno sasmalcinātus zaļumus.
  6. Zupu sakuļ ar mikseri, līdz tā kļūst viendabīga.
  7. Atlej atpakaļ katliņā un uzkarsē, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.

Pasniedz ar grauzdētiem speķa un maize kubiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes