Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 4 kartupeļi
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 400 g saldētu zaļo zirnīšu
- 1 l dārzeņu vai gaļas buljona
- saišķītis svaigu zaļumu
- sāls, baltie pipari
- šķipsniņa muskatrieksta
Pasniegšanai:
- 75 caurauguša speķa
- 4-5 baltmaizes šķēles
- nedaudz sasmalcinātu svaigu zaļumu
Pagatavošana
- Nomizo sīpolu un kartupeļus, visu sagriež mazos gabaliņos.
- Sīpolu un kartupeļus nedaudz apcep zupas katliņā sakarsētā eļļā.
- Pievieno zirnīšus un buljonu. Vāra 10 minūtes.
- Pa to laiku sīki sagriež speķi, cep bez taukvielām, līdz speķis kļūst kraukšķīgs.
- Maizi sagriež kubiņos un kopa ar speķi nedaudz apgrauzdē, pievieno sasmalcinātus zaļumus.
- Zupu sakuļ ar mikseri, līdz tā kļūst viendabīga.
- Atlej atpakaļ katliņā un uzkarsē, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
Pasniedz ar grauzdētiem speķa un maize kubiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!