Sastāvdaļas
- gurķīši
- pāris paprikas
- svaigas sīpolu galviņas
- diļļu ziedkopas
- melnie un smaržīgie graudu pipari
- krustnagliņa
- mārrutka sakne
Marinādei uz vienu litru ūdens:
- 2 ēdamkarotes sāls
- 7 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote etiķa
Pagatavošana
- Burkā liek ripiņās sagrieztu sīpolu, ieber 10 graudus melno un smaržīgo piparu, iemet krustnagliņu, ieliek nelielu diļļu čemuriņu.
- Kārto gurķus pamīšus ar paprikas sloksnītēm.
- Kraukšķīgumam ieliek gabaliņu mārrutka saknes.
- Uzvāra marinādi, uzlej gurķiem, uzliek vāciņu un sterilizē 12 minūtes. Burkas aizvāko un apgāž otrādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!