Sastāvdaļas
veidnei 24 cm
- 500 g zemeņu
- 500 g rikotas siera
- 400 ml saldā krējuma
- 200 g cepumu dāmu pirkstiņi
- 80 - 100 g pūdercukura
- 7 želatīna plāksnītes
- 4 olu dzeltenumi
- 3 ēdamkarotes zemeņu sīrupa
- 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Divas želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī. 250 g zemeņu sablendē kopā ar citronu sulu.
- Uzbriedinātu, bet neizspiestu želatīnu ieliec zemeņu sīrupā un maisot uz lēnas uguns izšķīdini. Iemaisi zemeņu biezenī. Liec ledusskapī, kamēr sāk želēt.
- Arī atlikušo želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaišās putās un samaisa ar rikotu.
- Katliņā sasildi apelsīnu liķieri un izšķīdini uzbriedināto želatīnu. Iemaisi rikotas krēmā un uz 10 - 20 minūtēm ieliec ledusskapī.
- Krējumu saputo ar šķipsniņu cukura. Divas trešdaļas iemaisi rikotas krēmā.
- Pusi rikotas krēma ieliec citā bļodā un samaisi ar zemeņu biezeni.
- Atlikušo putukrējumu iepildi konditorejas turzā un izspied glītu apli gar veidnes iekšējo malu.
- Liec stāvus gar malu dāmu pirkstiņus ar cukuroto virsu uz ārpusi. Ar asu, robotu nazi nogriez galus, ja cepumi veidnei par garu, un ieber veidnes apakšā.
- Vispirms ieklāj rikotas krēmu, tad zemeņu krēmu un nolīdzini.
- Liec uz nakti ledusskapī. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnes un izrotā ar zemenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!