Zemeņu un rikotas siera šarlote

Zemeņu un rikotas siera šarlote Foto: Zemeņu un rikotas siera šarlote

Sastāvdaļas

veidnei 24 cm

  • 500 g zemeņu
  • 500 g rikotas siera
  • 400 ml saldā krējuma
  • 200 g cepumu dāmu pirkstiņi
  • 80 - 100 g pūdercukura
  • 7 želatīna plāksnītes
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 ēdamkarotes zemeņu sīrupa
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Divas želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī. 250 g zemeņu sablendē kopā ar citronu sulu.
  2. Uzbriedinātu, bet neizspiestu želatīnu ieliec zemeņu sīrupā un maisot uz lēnas uguns izšķīdini. Iemaisi zemeņu biezenī. Liec ledusskapī, kamēr sāk želēt.
  3. Arī atlikušo želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaišās putās un samaisa ar rikotu.
  4. Katliņā sasildi apelsīnu liķieri un izšķīdini uzbriedināto želatīnu. Iemaisi rikotas krēmā un uz 10 - 20 minūtēm ieliec ledusskapī.
  5. Krējumu saputo ar šķipsniņu cukura. Divas trešdaļas iemaisi rikotas krēmā.
  6. Pusi rikotas krēma ieliec citā bļodā un samaisi ar zemeņu biezeni.
  7. Atlikušo putukrējumu iepildi konditorejas turzā un izspied glītu apli gar veidnes iekšējo malu.
  8. Liec stāvus gar malu dāmu pirkstiņus ar cukuroto virsu uz ārpusi. Ar asu, robotu nazi nogriez galus, ja cepumi veidnei par garu, un ieber veidnes apakšā.
  9. Vispirms ieklāj rikotas krēmu, tad zemeņu krēmu un nolīdzini.
  10. Liec uz nakti ledusskapī. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnes un izrotā ar zemenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes