Sastāvdaļas
- gatava smilšu mīkla
- 3-4 tases zemeņu
- 1/2 glāzes cukura
- 1/2 glāzes ūdens
- 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 1 olas dzeltenums
Pagatavošana
- Mīklu sadala 2 daļās, izrullē 2 plāksnes.
- Vienu plāksni liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs vai folija.
- No otras mīklas plāksnes, izmantojot mazās sirds formiņas, izspiež daudz sirsniņu.
- Gatavo pildījumu - sagrieztas zemenes samaisa ar cukuru.
- Kukurūzas cieti izšķīdina ūdenī, uzvāra kopā ar zemeņu-cukura maisījumu, lai mazliet sabiezē.
- Maisījumu atdzesē un liek veidnē, virsū mīklai.
- Sākot no malas, apļveidā, blīvi izkārto mīklas sirsniņas, vidū atstāj caurumiņu.
- Noziež ar sakultu olas dzeltenumu, pārkaisa ar cukuru, cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!