Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- 80 g margarīna
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 500 g biezpiena
- 300 ml saldā krējuma
- 400 g zemeņu
- 100 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 20 - 25 g želatīna
Papildus:
- 300 g zemeņu (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Nelielā katliņā izkausē sviestu un cukuru.
- Izsijātu sviestu un cepamo pulveri, olu un sāli pievieno sviestam, rūpīgi samaisa.
- Ievieto mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko kūkas formu.
- Atdzesēto mīklu izrullē un ieklāj formā, cep 15 minūtes.
- Pildījums: Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
- Biezpienu sasmalcina, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
- Nomazgā 300 g zemenes, nosusina un sablenderē, tad pievieno biezpiena masai.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pievieno biezpiena masai.
- Tad pievieno izkausēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Atlikušās 100 g zemenes sagriež un pievieno krēmam un ievieto to ledusskapī uz 1 stundu.
- Atdzesēto krēmu rūpīgi pārklāj pār biskvītu un kūkas virsmu rotā ar zemenēm un, ja vēlaties, šokolādes skaidiņām.
- Ievieto torti ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!