Sastāvdaļas
- 400 - 500 g ūdens
- 100 - 125 g žāvētu augļu
- 4 - 5 ēdamkarotes smalkā cukura
- 250 g saldā krējuma
- 8 g želatīna
Pagatavošana
- Žāvētus augļus (ābolus, aprikozes, vīģes, rozīnes, dateles u.c.) pārlasa, nomazgā, pārlej ar karstu ūdeni un ļauj uzbriest pāris stundu, pēc tam tajā pašā ūdenī vāra, līdz augļi kļūst mīksti,samaļ gaļas mašīnā un izberž caur sietiņu kopa ar novārījumu.
- Maisījumā ieber cukuru, uzvāra, ieliek uzbriedinātu želatīnu, vāra uz mazas uguns.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai, samaisa ar ar saputotu saldo krējumu, salej porciju traukos un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!