Zaļumos ieskābēti gurķi

Zaļumos ieskābēti gurķi Foto: Zaļumos ieskābēti gurķi

Sastāvdaļas

3 litra burkai:

  • 1 1/2 nelielu gurķu
  • 1 maza čili pāksts
  • 3 diļļu ziedu čemuru
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 5 ķiršu lapas
  • 5 upeņu lapas
  • 6 mārrutka saknes šķēlītes
  • 3 - 4 piparu graudiņi

Pārliešanai:

  • 40 - 50 g sāls
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

  1. Gurķus kopa ar zaļumiem un ķiplokiem kārto burka.
  2. Ieber piparus.
  3. Uzvāra sālsūdeni un pārlej gurķiem.
  4. Burku pārklāj ar marli un atstāj uz 3 - 4 dienām.
  5. Sālījumu nolej katlā un uzvāra.
  6. Tikmēr burkā ielej aukstu ūdeni un sakrata, lai noskalotu gurķus.
  7. Pēc tam nolej un atkārto skalošanu vēl pāris reižu.
  8. Pārlej ar karsto uzlējumu un vāko ciet.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes