Zaķauši

Zaķauši Foto: Zaķauši

Sastāvdaļas

  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes saldā krējuma vai piena
  • 1 ēdamkarote cukura vai pūdercukura mīklai
  • 2 ēdamkarotes degvīna vai konjaka
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas mīklai
  • 150 ml saulespuķu eļļas cepšanai
  • 1,5 glāzes miltu

Pagatavošana

  1. Olas, skābo krējumu, cukuru, degvīnu vai konjaku samaisa bļodā, pievieno mazliet miltu, samīca mīkstu mīklu.
  2. Mīklu liek pārtikas plēvē un atstāj uz 30-60 minūtēm "atpūsties".
  3. Daļu mīklas plāni izrullē, atlikušo atstāj plēvē, lai neizkalst.
  4. Ar asu nazi mīklu sagriež rombos vai sloksnītēs.
  5. Skaisti izveido zaķaušus, vidū iegriežot.
  6. Katlā sakarsē eļļu un iegremdē 3-4 zaķaušus.
  7. Cep uz mazas uguns, lai raušus nesadedzinātu.
  8. Tikko zaķauša apakšējā daļa kļūst mazliet brūngana, rausi apgriež un turpina cept aptuveni 1 minūti.
  9. Gatavus zaķaušus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu. 
  10. Tā rīkojas ar visu mīklu.
  11. Zaķaušus liek traukā un bagātīgi uzkaisa pūdercukuru.

Bērnības gardums – žagariņi jeb zaķauši.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes