Sastāvdaļas
- 2 zaķa stilbiņi
- 1/4 l etiķa
- 5 - 6 paegļogas
- 1 lauru lapa
- 1/2 tējkarotes sinepju graudiņu
- 2 - 3 krustnagliņas
- 1 sīpols
- sāls
- 1 ēdamkarote auksti spiestas augu eļļas
- 125 g skābā krējuma
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā auksta ūdenī un pārlej ar etiķi.
- Pieliek saspiestas paegļogas, lauru lapu, sinepju graudiņus, krustnagliņas un sīki sagrieztu sīpolu. Noliek ledusskapi uz 1 - 2 dienām marinēties.
- Pirms cepšanas stilbiņus labi notecina un ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
- Gaļu uzliek uz ieeļļotas folijas un aprasina ar 2 ēdamkarotēm marinādes. Foliju satin un malas cieši noloka.
- Liek cepties iepriekš līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī uz režģa vai plāts (karstā gaisa krāsnī 160°C, gāzes pavardā 4. vai 5. karstuma pakāpē) un cep apmēram 50 minūtes.
- Folijā satecējušo šķidrumu katliņā sajauc ar krējumu un uzkarsē. Ja nepieciešams, mērcei pieliek sali un piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!