Sastāvdaļas
- zaķa mugura bez kaula
- malti melnie pipari
- 1 tējkarote majorāna
- 1-2 ēdamkarotes sinepju
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
- 60 g kūpināta speķa
- 1 ēdamkarote miltu
- 3 ēdamkarotes sviesta
- sāls
Pagatavošana
- Zaķu fileju nomazgā, nosusina, ja nepieciešams, noņem plēves.
- Gaļu ierīvē ar pipariem un majorānu, pārziež ar sinepēm, apmērcē eļļā un ietin folijā.
- Gaļu uz 24 stundām noliek marinēties.
- Pirms cepšanas gaļu slīpi sagriež 3 cm biezās šķēlēs, iespeķo ar plāni sagrieztā kūpināta speķa sloksnītēm, uzkaisa sāli pēc garšas un no abām pusēm pārkaisa ar miltiem.
- Liek karstā sviestā un katru šķēles pusi cep 4 minūtes. Šķēles vidu var atstāt viegli sārtu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!