Zaķa gaļas medaljoni

Zaķa gaļas medaljoni Foto: Zaķa gaļas medaljoni

Sastāvdaļas

  • zaķa mugura bez kaula
  • malti melnie pipari
  • 1 tējkarote majorāna
  • 1-2 ēdamkarotes sinepju
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
  • 60 g kūpināta speķa
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • sāls

Pagatavošana

  1. Zaķu fileju nomazgā, nosusina, ja nepieciešams, noņem plēves.
  2. Gaļu ierīvē ar pipariem un majorānu, pārziež ar sinepēm, apmērcē eļļā un ietin folijā.
  3. Gaļu uz 24 stundām noliek marinēties.
  4. Pirms cepšanas gaļu slīpi sagriež 3 cm biezās šķēlēs, iespeķo ar plāni sagrieztā kūpināta speķa sloksnītēm, uzkaisa sāli pēc garšas un no abām pusēm pārkaisa ar miltiem.
  5. Liek karstā sviestā un katru šķēles pusi cep 4 minūtes. Šķēles vidu var atstāt viegli sārtu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes