Vistas gaļas, šampinjonu sacepums

Vistas gaļas, šampinjonu sacepums Foto: Vistas gaļas, šampinjonu sacepums

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas filejas
  • 8 vidēja lieluma kartupeļi
  • 12 šampinjoni
  • 1 liels sīpols
  • 300 ml saldā krējuma
  • 100 ml piena
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • rīvēts siers
  • sāls
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Šampinjonus sagriež šķēlītēs.
  2. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
  3. Vistas fileju sagriež gabaliņos.
  4. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos.
  5. Pannā sakarsē augu eļļu, cep šampinjonus, kamēr parādās sula, pievieno sīpolu, cep, kamēr sīpols kļūst gandrīz caurspīdīgs. 
  6. Pievieno kartupeļus, cep 5-10 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst zeltaini, pieber sāli.
  7. Atsevišķā pannā apcep gaļu, pievieno garšvielas, sāli.
  8. Visas apceptās sastāvdaļas liek ietaukotā veidnē.
  9. Katlā liek miltus, skābo krējumu, saldo krējumu, pienu, samaisa, vāra 3 minūtes.
  10. Pārlej gaļai un sēnēm, pārkaisa ar rīvētu sieru, cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes