Sastāvdaļas
- 400 g vistas filejas
- 8 vidēja lieluma kartupeļi
- 12 šampinjoni
- 1 liels sīpols
- 300 ml saldā krējuma
- 100 ml piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- rīvēts siers
- sāls
- garšvielas
Pagatavošana
- Šampinjonus sagriež šķēlītēs.
- Sīpolu sagriež pusgredzenos.
- Vistas fileju sagriež gabaliņos.
- Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos.
- Pannā sakarsē augu eļļu, cep šampinjonus, kamēr parādās sula, pievieno sīpolu, cep, kamēr sīpols kļūst gandrīz caurspīdīgs.
- Pievieno kartupeļus, cep 5-10 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst zeltaini, pieber sāli.
- Atsevišķā pannā apcep gaļu, pievieno garšvielas, sāli.
- Visas apceptās sastāvdaļas liek ietaukotā veidnē.
- Katlā liek miltus, skābo krējumu, saldo krējumu, pienu, samaisa, vāra 3 minūtes.
- Pārlej gaļai un sēnēm, pārkaisa ar rīvētu sieru, cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!