Vistas gaļas mērce ar saldo krējumu un sīpoliem

Vistas gaļas mērce ar saldo krējumu un sīpoliem Foto: Vistas gaļas mērce ar saldo krējumu un sīpoliem

Sastāvdaļas

  • 1 vistas krūtiņa
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1/2 glāzes vārīta ūdens 
  • 3 ēdamkarotes trekna saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • saišķītis zaļumu
  • kurkuma, malta paprika, malti melnie pipari, sāls - pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  2. Burkānu sarīvē.
  3. Sīpolu sagriež biezos pusgredzenos.
  4. Sakarsētā augu eļļā, pannā cep vistas gaļu, aptuveni 5 minūtes.
  5. Pievieno sīpolus, burkānus, sāli, garšvielas, turpina cept 5 minūtes.
  6. Pielej ūdeni, samaisa - sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.
  7. Miltus izsijā, pievieno mērcei, samaisa, sautē 3 minūtes.
  8. Pievieno saldo krējumu, uzvāra, noņem no uguns.
  9. Pievieno sakapātus zaļumus, uzliek pannai vāku, atstāj nostāvēties 20 minūtes.
  10. Mērci pasniedz karstu, var pasniegt arī kā atsevišķu ēdienu.
  11. Pasniedz ar piedevām pēc Jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes