Vistas gaļa provansiešu gaumē

Vistas gaļa provansiešu gaumē Foto: Vistas gaļa provansiešu gaumē

Sastāvdaļas

 ● 2 vistu krūtiņas
 ● 2 tomāti
 ● 1 sīpols
 ●  Provansas garšvielas (pēc garšas)
 ● 50 ml olīveļļas
 ● pētersīļi
 ● sāls
 ● malti melnie pipari
 ● melno piparu graudiņi
 ● 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Vistu krūtiņas sagriež nelielos gabalos.
  2. Tomātus blanšē un novelk miziņu, sagriež 4 daļās, tad sagriež šķēlītēs.
  3. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
  4. Sīpolus un tomātus liek bļodā, uzkaisa daļu Provansas garšvielu, pievieno melno piparu graudiņus - visu samaisa.
  5. Veidnē liek pusi tomātu-sīpolu maisījuma.
  6. Bļodā samaisa olīveļļu, sagrieztus ķiplokus, Provansas garšvielas, sali, maltus melnos piparus.
  7. Olīveļļas maisījumā mērcē katru vistas gaļas gabalu, liek virsū dārzeņiem, gaļai liek virsū atlikušo tomātu-sīpolu maisījumu.
  8. Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  9. Cep sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.
  10. Veidni var pārklāt ar foliju, lai neapdeg.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes