Sastāvdaļas
- 6 vistu kājiņas
- 2 lielas paprikas
- 1 liels sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 250 g rīsu
- 400 g konservētu tomātu savā sulā
- 2 tējkarotes maltas paprikas
- 1/3 tējkarotes maltu čili piparu
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo marinādi - samaisa eļļu, papriku, sāli un piparus.
- Ar marinādi ieziež vistu kājas, kas pārgrieztas uz pusēm, atstāj marinēties uz 40-60 minūtēm.
- Sīki sagriež sīpolu un paprikas, sakapā ķiplokus.
- Vistu kājiņas apcep eļļā, kamēr tās kļūst zeltainas.
- Gaļu izņem no pannas un noliek malā, tajā pašā pannā, 3-4 minūtes cep sīpolus un ķiplokus.
- Sīpoliem un ķiplokiem pievieno papriku, turpina cept 3 minūtes.
- Pievieno rīsus, karsē 5 minūtes, pievieno samīcītus tomātus ar visu sulu un vēl 250 ml ūdens.
- Pievieno gaļu, pieber sāli pēc garšas, uzvāra, uzliek vāku, samazina uguni un sautē, kamēr gaļa un rīsi gatavi, aptuveni 25-30 minūtes.
- Ja nepieciešams, gatavošanas procesā pievieno vēl ūdeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!