Vistas gaļa ar rīsiem tomātos

Vistas gaļa ar rīsiem tomātos Foto: Vistas gaļa ar rīsiem tomātos

Sastāvdaļas

  • 6 vistu kājiņas
  • 2 lielas paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 250 g rīsu
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā
  • 2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1/3 tējkarotes maltu čili piparu
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi - samaisa eļļu, papriku, sāli un piparus.
  2. Ar marinādi ieziež vistu kājas, kas pārgrieztas uz pusēm, atstāj marinēties uz 40-60 minūtēm.
  3. Sīki sagriež sīpolu un paprikas, sakapā ķiplokus.
  4. Vistu kājiņas apcep eļļā, kamēr tās kļūst zeltainas.
  5. Gaļu izņem no pannas un noliek malā, tajā pašā pannā, 3-4 minūtes cep sīpolus un ķiplokus.
  6. Sīpoliem un ķiplokiem pievieno papriku, turpina cept 3 minūtes.
  7. Pievieno rīsus, karsē 5 minūtes, pievieno samīcītus tomātus ar visu sulu un vēl 250 ml ūdens.
  8. Pievieno gaļu, pieber sāli pēc garšas, uzvāra, uzliek vāku, samazina uguni un sautē, kamēr gaļa un rīsi gatavi, aptuveni 25-30 minūtes.
  9. Ja nepieciešams, gatavošanas procesā pievieno vēl ūdeni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes