Vistas fileja „Pārsteigums”

Vistas fileja „Pārsteigums” Foto: Vistas fileja „Pārsteigums”

Sastāvdaļas

  • 3 vistu filejas
  • 1 glāze piena
  • 6 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 2 tomāti
  • 2 olas
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 150-200 g siera
  • augu eļļa veidnes ieziešanai
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • sāls, pipari pēc garšas
  • zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

  1. Vistu filejas sagriež ne pārāk lielos gabaliņos, uzlej pienu, atstāj uz 1-1,5 stundām.
  2. Veido veidnes no folijas - foliju saloka vairākās kārtās un liek burkā vai spainītī, veidojot formu.
  3. Folijas malas uzloka uz burkas vai spainīša malām, tad izņem ārā - veidnes gatavas.
  4. Folijas veidnes liek parastajā veidnē, ieziež katru folijas veidni ar augu eļļu.
  5. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, liek veidnītēs, uzber sāli, piparus.
  6. Virsū kartupeļiem kārto pusgredzenos sagrieztu sīpolu, tad liek vistas gaļu, atkal uzber sāli un piparus.
  7. Gatavo mērci pārliešanai - bļodā liek olas, pievieno majonēzi - sakuļ.
  8. Pārlej 2 ēdamkarotes mērces, katrai folijas veidnei.
  9. Virsū liek, katrā veidnē vienu tomāta šķēlīti, uzkaisa sakapātus ķiplokus un rīvētu sieru.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
  11. Rotā ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes