Vīnes riekstu torte ar šokolādes glazūru un apelsīnu džemu

Vīnes riekstu torte ar šokolādes glazūru un apelsīnu džemu Foto: Vīnes riekstu torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 250 g sviesta
  • 250 g valriekstu
  • 150 g cukura
  • 5 olas
  • 50 g pūdercukura
  • 50 g miltu
  • 5 g cepamā pulvera
  • 5 g jūras sāls

Pildījumam:

  • 100 g apelsīnu džema

Šokolādes glazūrai:

  • 120 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 60 g smalkā cukura
  • 60 g tumšās šokolādes 60-70% kakao
  • 25 g sviesta
  • šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
  2. Valriekstus sīki sasmalcina, pievieno cepamo pulveri, miltus, šķipsniņu sāls - samaisa. 
  3. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem - olu baltumus liek ledusskapī.
  4. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pa vienam, nepārstājot kult, pievieno olu dzeltenumus, tad pievieno miltu-riekstu maisījumu.
  5. Visu samaisa virtuves kombainā, nelielā ātrumā. 
  6. Atdzesētos olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls, pievieno pūdercukuru, turpina kult, kamēr iegūst stingru, gludu masu. 
  7. Olu baltumu masu uzmanīgi pievieno mīklai, izmantojot koka lāpstiņu.
  8. Veidnē, kurā ieklāts, ietaukots cepamais papīrs, liek mīklu, cep 40-50 minūtes.
  9. Gatavu biskvītu izņem un atdzesē.
  10. Katlā ar biezu apakšu uzvāra saldo krējumu un sāli, noņem no uguns. 
  11. Sausā katlā ber cukuru, liek uz uguns.
  12. Nemaisot, cukuru izkausē un karamelizē.
  13. Ik pa brīdim, katlu sakrata, lai cukurs vienmērīgi noklātu katla apakšu.
  14. Tikko cukurs vienmērīgi karamelizējies, katlu noņem no uguns, pielej karstu saldo krejumu.
  15. Samaisa viendabīgā masā.
  16. Šokolādi salauž gabaliņos, liek bļodā, pielej karameļu-saldā krējuma maisījumu, pievieno sviestu.
  17. 30 sekundes nogaida, tad sāk lēni maisīt, kamēr masa kļūst viendabķīga - maisa ar blenderi.
  18. Biskvītu sadala 2 daļās, apakšējo biskvītu noziež ar apelsīnu džemu, liek virsū otru biskvitu, uzklāj šokolādes glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes