Vīnā sautēts teļa steiks ar dārzeņiem

Vīnā sautēts teļa steiks ar dārzeņiem Foto: Vīnā sautēts teļa steiks ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 300 grami teļa (liellopa) steika
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 200 grami salātu lapu
  • 1 paprika
  • 1 pāksts aso piparu
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari, garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Teļa gaļas steiku pārkaisa ar garšvielām un apcep uz pannas. Vispirms apcep līdz zeltaini brūnai, tad samazini uguni, pievieno sarkanvīnu un zem slēgta vāka liec gatavībā gaļu.
  2. Nomazgājiet papriku, izņemiet sēklas un kātu, sagrieziet sloksnēs. Sīpolu nomizo un sagriež pusgredzenos. Citā pannā eļļā apcep dārzeņus. Sāliet dārzeņus pēc garšas.
  3. Sagatavoto teļa steiku liek uz šķīvja.
  4. Blakus novietojiet salātu lapas. Ja nepieciešams, saplēš ar roku. Virsū liek apcepto papriku, asos piparus un sīpolus.

Šajā ēdienā tiek iegūta vismaigākā gaļa, jo mēs to vispirms cepam uz lielas uguns, “noblīvējot”, neļaujot izplūst liekajai sulai. Un tad vāra uz lēnas uguns sarkanvīnā. Garšīgi!

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes