Vēja kūkas ar zefīra krēmu un šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Šokolādes glazūrai:

  • 100 g cukura
  • 10 g kakao pulvera
  • 40 ml ūdens

Zefīra krēmam:

  • 200 ml cukura
  • 125 ml ūdens
  • 7 g želatīna
  • 3 g citronskābes
  • 1 g sodas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Mīklai:

  • 100 ml ūdens
  • 50 ml augu eļļas
  • 75 g miltu
  • 2 olas
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej ūdeni, pievieno eļļu un uzvāra, nenoņemot no uguns maisījumā iemaisa miltus.
  2. Katlu noņem no uguns un pāris minūtes atdzesē.
  3. Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti maisot. 
  4. Uz cepešpannas kura ieklāts un ietaukots cepamais papīrs liek mīklas piciņas ar konditorejas maisiņu vai karoti.
  5. Cep sakarsētā 220°C temperatūrā 10 minūtes, pēc tam karstumu samazina līdz 170°C temperatūrai un cep vel 12 - 15 minūtes. Cepšanas laika nedrīkst virināt durtiņas.
  6. Izcepušās kūciņas atdzesē.
  7. Gatavojam zefīra krēmu:
  8. Sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un karstā ūdens peldē izšķīdina želatīnu.
  9. Katliņā ieber cukuru, pielej ūdeni un liek uz vidējas uguns vārīties. 
  10. Maisa līdz cukurs izkūst, pēc tam var nemaisīt.
  11. Kad cukura sīrups uzvārās, to turpina vārīt 5-7 minūtes.
  12. Želatīnu ar sīrupu puto 10-12 minūtes ar vidēju ātrumu.
  13. Kad masa paliek balta pievieno citronskābi, sodu un vaniļas cukuru.
  14. Kulšanas ātrumu palielina un puto vel minūtes 15-20 līdz masa dubultojas.
  15. Sakulto masu iepilda konditorejas maisiņā un ar piltuvi izspiež kūciņā.
  16. Kūciņas smēre šokolādes glazūru.
  17. Šokolādes glazūra:
  18. Katla ieber cukuru, uzlej ūdeni, liek uz uguns, uzvāra un vārīšanu turpina uz mazas liesmas, līdz veidojas dzidrs sīrups.
  19. Noņem no uguns un atdzesē 2 minūtes, pievieno kakao pulveri .
  20. Ar mikseri vai rokam maisam tik ilgi kamēr sīrups sabiezē, aptuveni 3-6 minūtes.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes