Sastāvdaļas
- 800 g mēles
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 pētersīļa sakne
- sāls
- 8 melnie piparu graudiņi
- 5 smaržīgie pipari
- 2 lauru lapas
Pagatavošana
- Liellopu, cūkas vai teļa mēli notīra, noskalo, liek auksta ūdenī vārīties, ik pa laikam noputo, pieliek garšsaknes, garšvielas, sāli un lēni vāra, līdz mēle gatava.
- Izvārīto meli dažas minūtes atdzesē aukstā ūdenī, pēt tam mēlei novelk ādiņu.
- Šķēlēs sagrieztu mēli pasniedz ar kartupeļu biezeni vai vārītiem kartupeļiem, zaļajiem zirnīšiem, mārrutku vai krējuma mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!