Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 200 g cukura
- 100 g sviesta
- 10 g cepamā pulvera
- 2 olas
- 500 g mājas biezpiena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 50 g melnās šokolādes
Pagatavošana
- Sajauc miltus ar 90 g cukura, cepamo pulveri un sviestu. Samīca visu drupačās un sadala 3 daļās.
- Atsevišķā traukā sajauc olas ar biezpienu, atlikušo cukura daudzumu, vaniļas cukuru. Visu rūpīgi saputo un sadala 2 daļās.
- 25 cm lielu kūkas formu viegli ietauko un klāj mīklu - miltu maisījums, biezpiena masa, tad atkal miltu maisījums at tā līdz viss izlikts.
- Liek kūku cepties 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
- Krēms: Skābo krējumu sajauc ar iebiezināto pienu.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Krēmu un šokolādi pārklāj pār kūku un ievieto ledusskapī uz nakti.
- Ja vēlaties, biezpiena masai var pievienot arī rozīnes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!