Trifeļu-sviesta vai kafijas krēma kūka

Trifeļu-sviesta vai kafijas krēma kūka Foto: Trifeļu-sviesta vai kafijas krēma kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 ola
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1/2 paciņas kakao pulvera

Krēmam:
Trifeļu:

  • 200 g sviesta
  • 1/2 glāzes iebiezinātā piena
  • 1/2 paciņas kakao pulvera

Kafijas:

  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • šķīstošās kafijas dzēriens pēc garšas
  • 50 g sviesta

Glazūrai:

  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olu sakuļ ar cukuru, pievieno skābo krējumu, dzēstu sodu,miltus, kakao pulveri - visu kārtīgi samaisa.
  2. Mīklu liek ietaukotā un ar rīvmaizi apkaisītā veidnē, cep, ne pārāk karstā krāsnī, 35-40 minūtes.
  3. Gatavu biskvītu sagriež 2-3 daļās un, starp daļām klāj krēmu.
  4. Trifeļu-sviesta krēms - sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu, pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa.
  5. Kafijas krēms - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pēc garšas pievieno šķīstošās kafijas dzērienu.
  6. Kafijas maisījumu lej katlā, maisot karsē, uzvāra, bet nedrīkst burbuļot!
  7. Pievieno sviestu un kārtīgi sakuļ.
  8. Gatavo glazūru - visas sastāvdaļas uzkarsē, kārtīgi samaisa un sakuļ viendabīgā masā.
  9. Gatavai kūkai, nekavējoties, pārlej glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes