Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 ola
- 1 glāze cukura
- 1 glāze skābā krējuma
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
- 1,5 glāzes miltu
- 1/2 paciņas kakao pulvera
Krēmam:
Trifeļu:
- 200 g sviesta
- 1/2 glāzes iebiezinātā piena
- 1/2 paciņas kakao pulvera
Kafijas:
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- šķīstošās kafijas dzēriens pēc garšas
- 50 g sviesta
Glazūrai:
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote sviesta
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olu sakuļ ar cukuru, pievieno skābo krējumu, dzēstu sodu,miltus, kakao pulveri - visu kārtīgi samaisa.
- Mīklu liek ietaukotā un ar rīvmaizi apkaisītā veidnē, cep, ne pārāk karstā krāsnī, 35-40 minūtes.
- Gatavu biskvītu sagriež 2-3 daļās un, starp daļām klāj krēmu.
- Trifeļu-sviesta krēms - sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu, pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa.
- Kafijas krēms - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pēc garšas pievieno šķīstošās kafijas dzērienu.
- Kafijas maisījumu lej katlā, maisot karsē, uzvāra, bet nedrīkst burbuļot!
- Pievieno sviestu un kārtīgi sakuļ.
- Gatavo glazūru - visas sastāvdaļas uzkarsē, kārtīgi samaisa un sakuļ viendabīgā masā.
- Gatavai kūkai, nekavējoties, pārlej glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!