Torte ungāru gaumē „Doboši”

Torte ungāru gaumē  „Doboši” Foto: Torte ungāru gaumē „Doboši”

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 120 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas pūdercukura
  • 140 g miltu
  • 80 g sviesta
  • milti pārkaisīšanai

Krēmam:

  • 250 g sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 60 g šokolādes
  • 20 g kakao pulvera
  • 2 olas
  • nedaudz ruma

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un vaniļas pūdercukuru.
  2. Sviestu sakuļ, kamēr tas kļūst balts. Sakulto sviestu un miltus pievieno olu dzeltenumu maisījumam.
  3. Sakuļ olbaltumus stingrās putās. Sakultos olbaltumus uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu un miltu maisījumā.
  4. Veidni ieeļļo, uzkaisa miltus, mīklu plānā kārtā lej veidnē. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  5. Veidni liek krāsnī un cep, kamēr biskvīts kļūst zeltaini - brūns. Tādā veidā izcep 6-8 plānus biskvītus.
  6. Kad visi biskvīti izcepti, tos atdzesē. Gatavo krēmu - sviestu atlaidina, lai tas būtu mīksts.
  7. Izkausē šokolādi. Sviestu sajauc ar pūdercukuru, izkausēto šokolādi, kakao pulveri, rumu un olām - kārtīgi samaisa.
  8. Krēmu klāj uz visiem biskvītiem. Biskvītus liek vienu uz otra.
  9. Ar krēmu noklāj tortes virsmu un sānus. Pirms pasniegšanas, torti mazliet patur ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes