Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes medus
- 100 g sviesta
- 1 tējkarote sodas
- 2 1/2 glāzes miltu (dažreiz nedaudz vairāk, tas viss ir atkarīgs no miltiem)
Krēmam:
- 0.75 ml piena
- 1 glāze cukura
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes cietes/miltu
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno medu un sviestu, turpina kult.
- Visu pārlej nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad noņem no karstuma.
- Pievieno sodu un turpina karsēt.
- Nepārtraukti maisot, pievieno izsijātus miltus.
- Tad novieto atdzesēties līdz istabas temperatūrai.
- Maisa mīklu līdz izveidojas plastilīnam līdzīga konsistence.
- Mīklu sadala 3 daļās un katru kārtu izrullē.
- Liek cepties 180°C temperatūrā līdz biskvīti kļūst gaiši brūni.
- Krēms: olas saputo ar cukuru, pievieno pienu un nelielā katliņā karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Masu atdzesē un pievieno sviestu, ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
- Iegūto krēmu pārklāj pār katru tortes kārtu un virsmu.
- Torti dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!