Torte „Rižiks”

Torte „Rižiks” Foto: Torte „Rižiks”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 100 g sviesta 
  • 1 tējkarote sodas
  • 2 1/2 glāzes miltu (dažreiz nedaudz vairāk, tas viss ir atkarīgs no miltiem)

Krēmam:

  • 0.75 ml piena
  • 1 glāze cukura
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes cietes/miltu
  • 200 g sviesta

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno medu un sviestu, turpina kult.
  2. Visu pārlej nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad noņem no karstuma.
  3. Pievieno sodu un turpina karsēt.
  4. Nepārtraukti maisot, pievieno izsijātus miltus.
  5. Tad novieto atdzesēties līdz istabas temperatūrai.
  6. Maisa mīklu līdz izveidojas plastilīnam līdzīga konsistence.
  7. Mīklu sadala 3 daļās un katru kārtu izrullē.
  8. Liek cepties 180°C temperatūrā līdz biskvīti kļūst gaiši brūni.
  9. Krēms: olas saputo ar cukuru, pievieno pienu un nelielā katliņā karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  10. Masu atdzesē un pievieno sviestu, ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
  11. Iegūto krēmu pārklāj pār katru tortes kārtu un virsmu.
  12. Torti dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes