Banānu torte „Kurmja ala”

Banānu torte „Kurmja ala” Foto: Banānu torte „Kurmja ala”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1/2 bundžas iebiezinātā piena
  • 1 glāze cukura
  • paciņa cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 4-5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1,5 glāzes miltu

Krēmam:

  • 500 ml trekna saldā krējuma
  • pūdercukurs pēc garšas
  • 3-5 banāni

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, cukuru, kakao pulveri.
  2. Miltu maisījumam pievieno iebiezināto pienu, olas, skābo krējumu, sakuļ mīklu.
  3. Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180°C temperatūrā, kamēr biskvīts gatavs.
  4. Gatavu biskvītu atdzesē, nogriež virskārtu.
  5. Biskvīta pārpalikumus sasmalcina.
  6. Banānus sagriež gareniski uz pusēm un blīvi kārto uz biskvīta.
  7. Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru.
  8. Krēmu liek uz banāniem tā, lai izveidotos liela cepure.
  9. Krēmu pārkaisa ar biskvīta drupačām.
  10. Torti, pirms pasniegšanas, patur ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes