Sastāvdaļas
Mīklai:
- 5 olas
- 3 - 4 ēdamkarotes kakao
- 1/2 tējkarotes sodas
- 2 glāzes cukura
- 200 g skāba krējuma
- 2 glāzes miltu
Krēmam:
- 1 paciņa sviestā
- 1 bundžiņa vārīta iebiezināta piena
- 1 glāze konjakā mērcētu ķiršu bez kauliņiem
Pagatavošana
- Saputo olas ar cukuru, pievieno krējumu.
- Atsevišķi sajauc miltus, kakao un sodu.
- Abas masas savieno.
- Iegūto mīklu lej tortes formā un liek sakarsētā cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā un cep 45 minūtes.
- Gatavu biskvītu izņem un pilnībā atdzesē.
- Pēc tam sagriež 2 daļās.
- No apakšējā biskvīta ļoti uzmanīgi izņem mīkstumu, to sagriež nelielos kubikos.
- Krēmam saputo vārītu iebiezinātu pienu ar sviestu, var pievienot nedaudz konjaka, kurā atradās ķirši.
- Krēmā iejauc sasmalcināto biskvītu un kārtīgi samaisa.
- Uz apakšējā biskvīta kārto ķiršus. Uz ķiršiem liek daļu krēma, izlīdzina, liek otru biskvītu, pārklāj ar krēmu.
- Torti rotā ar šokolādi un ķiršiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!