Torte „Banānu baudījums”

Torte „Banānu baudījums” Foto: Torte „Banānu baudījums”

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura +4-5 ēdamkarotes cukura
  • 1/4 tējkarotes vanilīna
  • 4 olas
  • 200 g liesa biezpiena
  • 200 ml skābā krējuma
  • 4 banāni
  • ievārījums pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - miltus izsijā 2 reizes.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  3. Olu baltumus kuļ lielā traukā, pakāpeniski, nepārstājot kult pievieno glāzi cukura, pa vienai karotei, pievieno vanilīnu.
  4. Sakultajai olu baltumu masai jābūt bālai un biezai.
  5. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, turpinot kult.
  6. Miltus pievieno pakāpeniski, maisot ar karoti, no lejas uz augšu.
  7. Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 190-200°C temperatūrā, 25 minūtes.
  8. Kamēr cepas biskvīts, krāsns durtiņas nedrīkst virināt!
  9. Kad noteiktais cepšanās laiks ir beidzies, krāsni izslēdz, vēl 5 minūtes patur krāsnī, durtiņas neatverot.
  10. Gatavo krēmu - biezpienu samīca ar dakšiņu, pievieno 150 ml skābā krējuma, 1/2 banāna, 4-5 ēdamkarotes cukura - sakuļ.
  11. Atlikušos banānus notīra un sagriež šķēlītēs.
  12. Biskvītu sadala 3 daļās, katru biskvīta daļu noklāj ar ievārījumu(ja vēlas), liek biezpiena krēmu, virsū izkārto banānu šķēlītes. 
  13. Torti rotā pēc saviem ieskatiem - virsmu un malas var noklāt ar sakultu skābo krējumu(50 ml skābā krējuma) ar 1 ēdamkaroti cukura.
  14. Var arī vienkārši izkārtot banānu šķēlītes un pārkaisīt ar rīvētu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes