Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 100 g sviesta
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2/3 glāzes cukura
- 1 ola
- 1 ēdamkarote medus
- 1/2 tējkarotes sodas
- 200 g miltu
Krēmam:
- 1 ola
- 2/3 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 100 g sviesta
- 500 g trekna biezpiena
Pagatavošana
- Gatavo krēmu - olu sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, samaisa.
- Masu samīca ar mīkstu sviestu.
- Biezpienu vairākas reizes izberž caur sietu vai samaļ.
- Samaisa abas masas un liek katlā vārīties - sākumā krēms būs šķidrs, tad, pakāpeniski, sabiezēs.
- Vārot krēmu, tas pastāvīgi jāmaisa, ja tas būs kaut nedaudz piededzis, nāksies izmest.
- Gatavo biskvītu - samaisa visas sastāvdaļas, sanāks ne pārāk bieza mīkla.
- Mīklu sadala vairākās vienādās daļās, liek veidnē un cep pa vienam biskvītus - 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Starp siltiem biskvītiem ziež siltu krēmu un atstāj nostāvēties istabas temperatūrā 2 stundas, tad torti liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!