Sastāvdaļas
Sviesta un olu mīklai:
- 400 g sviesta
- 400 g cukura
- 6 olas
- 400 g kviešu miltu
- citrona miziņa
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Augļu biezenis:
- 1 kg ābolu
- 200 g cukura
Pildījumam:
- 3 olu dzeltenumi
- 75 g cukura
- 200 g piena
- 400 g sviesta
- vaniļas cukurs
Garnējumam:
- augļi vai ogas
Pagatavošana
- Sviestu ar cukuru un citrona miziņu ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Putošanas laikā pa vienai pievieno olas un masu sastrādā gaišu, čauganu, viendabīgu.
- Tad pieliek aukstā ūdenī izšķīdinātu cepamo pulveri, izsijātus miltus un visu samaisa.
- Mīklu sadala 3-4 daļās.
- Atsevišķi katru daļu cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Izcepto mīklu atdzesē un liek kārtām ar augļu pildījumu, krēmu.
- Virsu un malas pārziež ar krēmu un grezno ar augļiem, ogām, mandeļu skaidiņām.
- Krēmam: Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un pakāpeniski pievieno pienu, nelielā temperatūrā uzkarsē.
- Lēni putojot olu dzeltenumu masu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru
- Atsevišķā bļodiņā ar elektrisko putotāju saputo sviestu.
- Prātīgi tam pievieno olu dzeltenumu masu.
- Augļu biezenim: Nomizotus un notīrītus ābolus savāra ar cukuru.
- Atdzesē un sablenderē ar blenderi vai virtuve kombainā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!