Tomātu un pupiņu sacepums ar olu

Tomātu un pupiņu sacepums ar olu Foto: Tomātu un pupiņu sacepums ar olu

Sastāvdaļas

  • 200 g konservētu pupiņu
  • 2 tomāti, sagriezti mazos gabalos (izmanto visus tomātus, kas palikuši)
  • 2 ēdamkarotes marinētu sīpolu, sakapātu (izmanto visus, kas kastītē)
  • zaļumi (viss atlikums no kasītes)
  • ½ tējkarote sakapāta ingvera
  • ½ tējkarote karija
  • 1-2 olas
  • sāls, pipari

Pasniegšanai:

  • 1 avokado
  • 1 pilngraudu tortilja vai pilngraudu baltmaizes rika
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

  1. Tomātus blanšē, tiem novelk mizu un sagriež mazos gabalos. Ingveru nomizo un sakapā. Marinētos sīpolus sakapā.
  2. Sakarsē nelielu pannu, uzlej olīveļļu un liek lēnām sautēties sīpolus, apmēram 7 minūtes. Pievieno kariju, ingveru, sagrieztos tomātus, zaļumus un sautē uz vidējas liesmas, līdz tie ir mīksti.
  3. Pievieno pupiņas un nedaudz pasautē.
  4. Tad vidū izveido nelielu iedobīti un tajā iesit olu, uzliek vāku un ļauj cepties apmēram 5 minūtes. Svarīgi, lai dzeltenums paliek šķidrs.
  5. Tikmēr grauzdē tortilju vai maizi. Tortilju saloka četrās daļās un ieliek tosterī. Sagriež avokado.
  6. Kad ola gatava, ņem nost no liesmas, uzber olai sāli un piparus un pasniedz ar avokado un grauzdētu tortilju.
  7. Desertā pasniedz atlikušās vīnogas, mellenes un grauzdētos riekstus.

Pat no nedaudz produktiem varam pagatavot garšīgas un iespaidīgas vakariņas. Turklāt ātri. Ola būs tā, kas nodrošinās tik nepieciešamās vērtīgās olbaltumvielas un sāta sajūtu.

Tomātus varam blanšēt, lai varētu novilkt tiem mizu, bet steidzīgākā dienā varam gatavot ar visu mizu. Tomātus blanšējam šādi - aplejam tos ar verdošu ūdeni un minūti paturam, tad ūdeni nolejam (varam vēl uzliet aukstu ūdeni uz minūti) un novelkam mizu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes